Cum folosesc un newsletter ca fotograf de nunta?

newsletter template

Newsletterele sunt emailurile alea agasante in care cineva incearca sa imi vanda ceva si pe care le primesc prea des, nu-i asa? Newsletter = agasant.

Nu chiar.

Un newsletter este exact ceea ce decizi tu sa fie. La modul strict, ar trebui sa fie o serie de emailuri care ii tin pe destinatari la curent cu “noutati”. News deci.

De fapt, te poti folosi de newsletter intr-un mod mult mai creativ si mai flexibil.

De ce newsletter si nu un email cu mai multi destinatari?

In primul rand pentru ca risti sa fi catalogat ca spam. Nu e singurul motiv, dar e unul suficient de bun, asa incat sa iei in calcul o platforma specializata pentru trimiterea de emailuri catre o lista mai mare.

In al doilea rand, emailurile pe care le trimiti tu din clientul tau de email, arata… slabut. Text si o imagine-doua, poate niste linkuri daca te stradui. O platforma dedicata newsletterelor iti da posibilitatea sa trimiti emailuri intr-un format nu doar mult mai “aratos” ci si adaptat brandului tau!

newsletter template
Poti chiar sa cumperi un template personalizabil pentru brandul tau – aici unul vandut de DynamicXX pe www.creativemarket.com

Bine, dar eu nu as avea la ce sa folosesc un newsletter!

Ei bine, aici gresesti. Doar pentru ca nu ai descoperit pana acum vreo folosinta campaniilor de email, nu inseamna ca nu poti beneficia de avantajele lor!

Nu, nu trebuie sa creezi materiale speciale si sa pregatesti campanii saptamanale sau lunare! Ok, ar fi ideal sa faci asta, dar suntem fotografi, stim cum stau fotografii de nunta cu timpul!

Iata doar cateva modalitati de folosire a unui newsletter:

• Poti sa ii anunti pe actualii tai clienti despre o promotie pe care o ai

Pai si nu pot folosi emailul clasic?

Ba da, dar daca esti genul care se fereste de vanzarea directa, poate iti e jena sa abordezi personal un client – un newsletter pare mai “obiectiv”, e adresat unei baze intregi de clienti, nu unuia in particular (cat de mare e “baza” tu decizi 😉

• Poti sa inglobezi sondaje legate de colaborarile incheiate (poti trage niste concluzii care-ti vor imbunatati business-ul de acolo!)

• Poti sa vinzi mai mult – un exemplu ar fi situatia in care ai o nunta intr-o anumita data intr-o alta localitate si vei trimite un newsletter (si nu email, din motivul mentionat mai sus) catre un segment din baza ta de emailuri – potentiali clienti (dintre fostii clienti sau dintre cei care ti-au solicitat o oferta anterior, din acea localitate). Ai nunta sambata – cine stie, poate duminica sau vineri reusesti sa obtii comenzi pentru niste sedinte foto de cuplu sau familie? Da, avantajul unei platforme specializate este ca poti segmenta baza de date, astfel incat sa trimiti emailuri doar unor destinatari care indeplinesc anumite criterii. La fel cum poti targeta intr-un pas 2 al campaniei doar destinatarii care nu au deschis prima sarja de emailuri samd.

• Poti face upselling fara sa o faci la un nivel personal (din nou, daca nu esti comfortabil cu vanzarea directa)

• Poti face follow-up indirect catre cei care ti-au solicitat o oferta si n-au mai raspuns – iti poti arata expertiza in domeniu si sa ii convingi ca ai putea fi tu fotograful potrivit prin ceea ce le vei prezenta in corespondenta care urmeaza. Desigur, va trebui sa oferi suficienta valoare sau promisiunea a ceva care ii va interesa pe viitor, astfel incat sa ramana abonati. Cum ii faci abonati in primul rand? Ei, exista raspunsuri la mai orice intrebare! 😉

Uite si un articol bun pe SRL Lounge despre folosirea newsletterelor de catre fotografi.

Dar eu nu am o baza de emailuri!

Cu siguranta ai materialul pentru baza de emailuri, mai ramane sa creezi baza de date (e mult mai simplu decat ai crede) si sa creezi sistemul potrivit pentru a-l folosi eficient pe viitor, astfel incat toate emailurile cu care vei initia de acum o corespondenta (mai degraba invers, in cazul nostru – altii initiaza conversatia cu noi), sa ajunga in locul potrivit in mod automat.

Facebook Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

This website is using cookies. By using www.weddcamp.com, you agree to the use of our cookies.