Marketing pentru fotografii de nuntă în vreme de criză – Pauză cu coronavirus

Cum abordăm marketingul ca fotografi de nuntă în criza cauzată de coronavirus?

În toate planurile pe care ți le-ai făcut ca și fotograf de nuntă, nu era inclusă și partea asta, nu-i așa?

De înțeles. Nimeni nu putea să prevadă un astfel de scenariu.

Bun. Despre cum sunt afectați fotografii de nuntă de asta, Marius a scris deja un articol (la care eu am contribuit foarte puțin), după ce a făcut un sondaj la care au răspuns până acum vreo 500 de fotografi – reprezentativ pentru piața din România, aș zice.

Hai să vedem acum ce e de făcut?

De menționat că în acest articol îmi exprim niște păreri personale, nu am nicidecum pretenția că aș avea vreo soluție la toată situația asta, dar poate unii vor găsi câte-o idee folositoare dintre cele care mi-au venit mie.

Înainte de orice, nu mai sta pe Facebook și nu te uita obsesiv la știri!

N-are legătura cu marketingul? Ba are. În primul rând, a-ți cultiva sentimentul de panică e contra-productiv.

Deși toată lumea vorbește și scrie una într-una despre coronavirus, de fapt, tu poți face o listă extrem de scurtă de chestii: igienă strictă, distanțare socială, izolare etc. Există o sursa oficială de știri, ia la cunoștință o dată pe zi să vezi daca e ceva nou și aia e.

În al doilea rând, acum nu e momentul de pierdut timpul și de uitat pe Netflix toată ziua! Dacă simți că ai o afacere în pericol, ar fi cazul să muncești chiar mai mult decât înainte!

Pericolul pauzei ăsteia de coronavirus e același ca întotdeauna când vine vorba de muncit de acasă: dacă nu tratezi fiecare zi ca și cum NU ai munci de acasă, nu ajungi nicăieri. Deci fă-ți o rutină, ”du-te la serviciu” zilnic: te trezești, workout, masă, muncă, pauză de masă, muncă, dupa-masă te ocupi de restul familiei etc. Sigur, nu toți pot face asta, unii sunt prinși cu temele copiilor, dar ai prins ideea.

Apoi, sună-ți urgent mirii dacă n-ai făcut-o!

Degeaba stai și te rogi să nu primești telefonul fatidic prin care să fii anunțat că s-a anulat nunta și că trebuie să returnezi avansul/taxa nerambursabilă (să nu începem discuția despre asta – mirii sunt indreptățiți la asta, dar cel mai bine e să consulți un avocat înainte de a te contra cu ei pe tema asta).

Cel mai bine e să fii proactiv și să dai tu telefonul și dacă poți, să îi sfătuiești pe miri să amâne cât mai din timp nunta! De ce? Simplu: acum încă există șanse de a găsi o duminică (sau o vineri, de ce nu?) disponibilă în acest an!

De altfel, asta este și concluzia și sfatul profesioniștilor din domeniul nunților pentru miri, într-un articol publicat pe WEDMAG care a devenit deja viral.

Cu cât mirii vor aștepta mai mult, sperând că evenimentul lor de la început de iunie nu va fi afectat, cu atât scad șansele de a mai putea găsi sala disponibilă pentru acest an (îți imaginezi câți oameni nu vor putea să țină nunta în perioada asta!) și între a ține nunta in noiembrie sau o amâna pe anul viitor, e posibil să aleagă varianta oarecum mai safe de a opta pentru 2021 (în fond, povestea asta poate ține câteva luni bune!).

Caz în care veniturile tale dintr-un sezon trebuie să acopere… două sezoane!

Ce facem cât stăm acasă?

Vorbind despre fotografia de nuntă ca afacere (căci în rest e plin netul de idei despre cum să-ți petreci timpul în perioada asta), eu propun 4 pași:
  • Analiză
  • Strategie
  • Educație
  • Execuție

Analiza afacerii tale ca fotograf de nuntă

Cum evaluezi afacerea ta până acum?

Când te-apuci de un business ar trebui să urmezi niste pași, să creezi o bază, un plan (inclusiv de backup), să faci investiții secvențiale, să ai costuri corelate cu încasările etc. Ai făcut toate astea?

Mulți s-au apucat de fotografia de nuntă într-un miraj al facilului, având impresia că e o afacere în care se intră ușor, în care găsești clienți pentru orice nivel al calității oferite și în care se fac bani ușor cu muncă puțină.

Ceea ce este, evident, greșit. Nu doar că munca nu e deloc puțină, ci la un nivel scăzut de calitate e și cel mai aglomerat pe piață, deci mai greu să răzbați, iar ca afacere NU este cu adevărat profitabilă decât pentru un procent mic din cei care o practică!

Iar când zic profitabilă mă refer exact la contextul actual: ai o afacere care îți aduce profitul necesar ca să poți trece un astfel de hop? Reziști unei pauze de 3 luni? Dar de 6 luni? Ai finanțe disponibile să le redirecționezi înspre un back-up plan?

Dacă ai răspuns negativ la întrebările de mai sus, nu ai o afacere în fotografia de nuntă.

Ai o ocupație ca fotograf de nuntă.

Ceea ce e foarte diferit!

Soluții de criză 0 marketing pentru fotografii de nuntă

Încă o problemă: majoritatea covârșitoare a fotografilor pe care îi cunosc sunt geeks obsedați de echipamente! Uită-te în lista de echipamente pe care o deții (sper că ești foarte bine organizat/ă și ai așa ceva) și răspunde sincer la următoarele întrebări:

  • ritmul în care ai investit în echipament a fost corelat cu ritmul dezvoltării afacerii tale?
  • investiția în echipament reprezintă maxim 10% din profitul tău anual?
  • absolut fiecare cheltuială pe care o ai în afacerea ta e esențială?

Dacă ai constatat că dorința de ”new shiny things” a dictat alegerile tale financiare, știi ce ai de făcut pe viitor!

Ultimul Sonikon de 600 de megapixeli NU îți aduce mai mulți clienți decât versiunea anterioară pe care o deții deja! Eu am învățat, la vremea mea, doua lucruri esențiale legate de echipament:

  1. Când știi să faci tot ce se poate face cu o piesă de echipament și ai ajuns după multă chibzuință la concluzia că între tine și fotografia pe care ți-ar plăcea să o faci stă faptul că nu deții altă piesă de echipament, e cazul să ți-o cumperi. Chiar și pentru hobby. Dar cel mai bine întreabă pe cineva mai experimentat ca tine, mai ales dacă ești mai la început – un începător are tot timpul impresia că nu poate evolua ”din cauza echipamentului”. În 99% din cazuri e o credință eronată.
  2. Când între tine și un nou target/nivel de clienți stă ceva ce nu se poate face decât cu o anumită piesă de echipament, cumpăr-o. Dacă ai dubii, vezi cu ce piese de echipament sunt făcute portofoliile unor fotografi de succes care au trecut demult de etapa tehnicistă. Vei avea parte de niște mari surprize!

Când am creat IMAGIA, am pornit cu un aparat foto și două obiective și în continuare am, probabil cel mai ieftin și foarte sigur (până la proba contrarie 🙂 ) sistem de back-up. Desigur, am trecut și eu prin etapa în care mi-am dorit 16 obiective, dar unele au rămas și în ziua de azi dorințe dacă nu le-am putut justifica pentru afacerea mea.

Cât stai acasă, analizează exact ce folosești și ce nu și ocupă-te de a scoate la vânzare/schimb piesele ne-esențiale. Dacă ești la ananghie rău, vinde orice nu este esențial – vei lua altele când afacerea ta (nu tu) îți va permite. Fotografie de nuntă de foarte bună calitate se poate face și doar cu un body mediu și cu două obiective ok!

Încă ceva legat de analiză: cum stai cu bugetele alocate afacerii tale? Ai alocat un buget pentru cheltuieli de marketing? Aloci un buget pentru ad-uri? Creezi și urmărești campaniile de ad-uri sau dai orbește ”boost post” odată la 17 postări? Ai bugetat… timp pentru marketing sau în general pentru dezvoltarea afacerii tale, nu doar pentru execuție?

O întrebare esențială pentru afacerea ta: act or react? Acționezi conform unui plan pe care îl tot modifici/adaptezi (de exemplu de fiecare dată când te izbești de o problemă sau programat, la fiecare început de lună) sau doar reacționezi la ce ”se întâmplă” și simți tot timpul că ești aruncat dintr-o parte în alta, nefiind tu cel care controlează cu adevărat ce faci?

Nu în ultimul rând: dacă nu ești familiar cu termenul de analiză SWOT, caută pe net – e o abordare extram de simplă și de eficientă prin care poți vedea cum stai față pe piața ta (locală, de exemplu) și ce concluzii poți trage.

Două vorbe despre strategie

Primul meu sfat, cu riscul unei cascade de revoltă: identifică noi domenii de activitate! Da, vrei să fii în continuare un fotograf de succes, dar criza actuală demonstrează o dată în plus că e riscant să joci totul pe o singură carte!Vezi ce alte abilități ai care ar putea fi monetizate – perioada asta îți permite să înveți/dezvolți orice nu presupune activități outdoor și interacțiuni prea complexe. În plus, învață ceva despre investiții la bursă, de exemplu – mai toți analiștii financiari sunt de acord că ar fi bine ca o parte din venituri să le ai plasate în diverse fonduri. E ok să nu știi nimic despre asta (sau orice altceva), acum e un moment bun să înveți.

Vezi ce alte domenii ale fotografiei ar putea face parte din portofoliul tău: am propus și eu și Marius mai multe opțiuni: fotografie de stock, food, fotografia de produs etc.

Cel mai bun punct de plecare este portofoliul tău! Probabil, dacă ești ca mine, orice alt tip de fotografie faci e aruncată într-o arhivă și probabil se va ocupa de ele cineva dintr-o generație viitoare! Acum ai ocazia să o pui la punct, rezolvând atât fotografiile familiei tale cât și găsind potențiale idei sau material de stock sau orice te mai inspiră de acolo!

La modul ideal, aș zice că fotografia, indiferent de domeniu, ar trebui să reprezinte maxim 90% din activitatea ta, cu un măcar 10% alocat unui back-up plan sau unui alt business care necesită foarte puțină întreținere, sau la care doar lucrezi ca pregătire urmând să investești full-power în el când vine momentul.

Iar din fotografia pe care o faci, ideal ar fi să ai clienți în mai multe ramuri, pentru a-ți exersa skill-urile și a dezvolta portofolii diferite. La modul ideal, aș promova domeniile de fotografie prin brand-uri diferite. Dacă găsești și o abordare nouă pentru domeniile astea, cu atât mai bine!

Acum legat direct de fotografia de nuntă: văd că foarte mulți fotografi consideră că e o perioadă moartă, în care nu are sens să te promovezi.

Nimic mai greșit!

Tu nu te promovezi pentru miresele care au nunta în următoarele trei luni!

Te promovezi în primul rând pentru miresele următorului sezon, iar în al doilea rând pentru miresele din acest sezon care vor schimba data evenimentului, fotograful lor inițial nu va fi disponibi pentru acea dată, iar tu poți fi alegerea lor.

Te promovezi în continuu pentru a menține/dezvolta recunoașterea brandului tău! Nu contează ce se întâmplă acum, contează ca numele brandului tău să răsune în mod continuu în urechile potențialilor tăi clienți. Poate doar local, poate doar pentru un segment din target-ul tău – asta tu decizi în faza de stretegie!

Unul din scopurile marketingului este crearea necesității în mintea clientului pentru un serviciu sau produs de care nu știa până acum. Mireasa nu vrea pur și simplu o revistă creată din fotografiile de la nunta ei – dar odată ce o promovezi, ea poate ajunge să și-o dorească!

Acum e momentul să înventezi produse noi, servicii noi, abordări noi în absolut tot ceea ce faci, iar apoi să găsești modalitatea cea mai potrivită/inedită/eficientă de a le promova.

Am tot dat peste întrebarea ”Ce să fac după ce trece criza? Să scad prețurile?”

Sincer, deși cele mai ferme răspunsuri sunt cele mai populare, părerea mea e ca aproape orice trebuie personalizat! Depinde foarte mult în ce fază (nivel) ești, ce rezerve ai, cum stai cu promovarea de până acum (cu alte cuvinte cât de puternic este brandul tău) – adică depinde de cât de bine ți-ai gestionat până acum afacerea!Eu cred că se va diviza din nou piața și va exista o reîntoarcere la promovarea diferențiată pentru un sector premium – în ultimii ani fotografia /medie bună a devenit un serviciu larg accesibil, cu fotografi buni care au oferit prețuri joase comparativ cu valoarea muncii lor (din motive prea complexe ca să le dezbatem aici).

Unii vor fi nevoiți să scadă prețurile sau vor acționa în panică, chiar dacă și-ar permite obiectiv să nu o facă. Dar pentru mulți, eu zic că e un moment bun să folosească în mod creativ discounturile și să modifice/adapteze temporar ofertele:

  • vinde de pe acum cu discount – profită de faptul că lumea stă în loc și mulți nu se promovează, dar fii smart cu discounturile: oferă-le pentru anumite date/zile, pentru o anumită perioadă de contractare etc. NU scădea pur și simplu prețurile – îți devalorizezi munca și va fi dificil să revii.
  • oferă servicii ajustate, care justifică prețuri mai mici – ședințe mai scurte, cu mai puține imagini predate, mai puține ore de acoperire sau mai puține servicii/produse incluse – oferi tot ceea ce ai oferit mai ieftin

Dacă nu ți-ai umplut calendarul cu toate oportunitățile de promovare posibile, nu există moment mai bun ca acesta să o faci. Pregătește-ți de pe acum momentul în care vei face vânzare – gândește-ți campaniile de promovare, pregătește materialele grafice, texte, tot.

Mai mult timp pentru educație

Învață Facebook Ads, învață Google Ads, învață SEO – internetul e plin de resurse detaliate, iar dacă ai răbdare să cauți suficient, chiar gratuite (Youtube fiind în special o resursă valoroasă).

Chiar dacă acum lucrurile sunt oprite în loc, în momentul în care totul repornește e important ca tu să fii pregătit/ă! Ține cont că în România, comerțul online e în creștere, iar fotografia de produs va fi necesară oricând – criză sau nu – DAR și această piață se aglomerează încet, deci merită să investești în a fi un fotograf foarte bun în acest domeniu.

Fotografia de produs merge mână în mână cu retouching-ul – un alt domeniu în care te poți specializa cât #stamacasa.

Ca om creativ, e un pas mic pentru tine până la a fi un creator și manager de conținut – de la a crea imagine atât foto cât și video, texte, postări – servicii de folos în promovarea oricărui business. Poți fi de folos multor business-uri cu astfel de servicii.

Orice urmează după ”da, dar nu știu…” se poate învăța acum.

Testează tot ce ai învățat. Execută.

Dacă în rest nu prea ai avut timp de asta, acum poți testa! Vezi cum se comporta un ad față de altul, vezi cum se face un live streaming testând într-un grup restrâns.

Apropo de live streaming și video: unul din skill-urile esențiale de stăpânit pentru un fotograf mi se pare videografia. Sunt ferm convins că în viitor nu va exista o diferențiere atât de mare între fotografi și videografi, decât la nivel foarte mare, la oameni super-specializați. În rest profesioniștii din domeniul vizual vor stăpâni ambele forme – dar vor fi în competiție pentru aceeași piață.

Cu un portofoliu extins de abilități, un program de fidelizare bine gândit și cu oferte pe domenii, poți maximiza maximiza oportunitățile avute legate de un client – miri, de exemplu. Ai acces la:

  • viitoare servicii foto personale pentru familia lor
  • necesitățile lor de business – fiecare dintre ei au afaceri sau lucrează pentru afaceri care pot avea nevoi în zona vizuală
  • rețeaua lor de prieteni – atât pentru nevoi personale cât și de business

Important este să pregătești fiecare pas de ofertare/vânzare din timp și să-l legi de cel anterior într-un mod natural, fără să te simți tu sau ei incomfortabil.

Și fiidcă vorbim despre clienți, foști clienți și fidelizare, cât stai acasă poți pregăti surprize pentru actualii sau foștii tăi clienți – de la produse digitale (colaje, wallpapers) până la un album de nuntă în format digital (nu la rezoluție de print) ca slide-show – de ce nu, în fond ai terminat cu ei, au comandat ce era de comandat, iar ceea ce trimiți tu nu poate fi printat. E un gest pe care poate îl vor aprecia! Le faci și lor o bucurie și întreții o relație – ce poate ieși rău din asta? 🙂

Revenind la video, vorbim despre asta din două direcții – învață să filmezi și să editezi (ai deja tot ce îți trebuie pentru asta!) și obișnuiește-te să fii în fața camerei/telefonului!

Conținutul video pe care îl poți crea e extrem de divers:

  • conținut de educare a potențialilor clienți sau a colegilor (canal de Youtube + FB, poți porni un podcast)
  • oferte în format video – nu există modalitate mai bună de a-i ajuta pe clienți să te cunoască mai bine, să-ți audă vocea, intonația, să empatizeze cu tine!
  • FAQ – poți avea pe site o secțiune cu filmulețe scurte în care răspunzi eventualelor întrebări pe care le-ar avea miresele de la tine!

Dacă faci parte dintre cei care nu fac pasul ăsta înspre a fi în fața obiectivului fiindcă nu se simt confortabili cu a se vedea pe video și a-ți auzi vocea, do not worry: suntem o majoritate, nu o minoritate! Dar problemele astea sunt deja studiate si răs-studiate: expunerea repetată duce la obișnuință!

Fă acest exercițiu de a te înregistra cu video în fiecare zi! Nu trebuie să vadă nimeni înregistrările – tu însă analizează-le și critică-le constructiv! Vezi cum îți poți îmbunătăți dicția, gestica, vezi cum îți poți modela vocea – găsești grămezi de tutoriale despre fiecare aspect. Învață orice despre a fi un bun prezentator. Vei dobândi abilități de care te vei putea folosi în mai orice context și nu doar profesional!

Iar dacă tot am ajuns aici, cât #stamacasa e o oportunitate perfectă pentru a-ți îmbunătăți tot ceea ce ține de soft skills – îți vor fi de ajutor în relaționarea cu clienții, în procesul de vânzare sau de negociere. Ca să nu vorbim de impactul asupra dezvoltării personale!

Să nu uit, dacă tot suntem la ”video” – cât stai acasă, cere clienților testimoniale pentru a te folosi de ele (smart) în promovare. Iar fiindcă și ei sunt acasă, măcar unii dintre ei poate sunt ok să îți dea niște testimoniale video = more power! Poți să le ceri direct în format video iar apoi să le transcrii și să le refolosești în toate canalele de promovare (IG&FB Stories de exemplu)

Acum e perioada perfectă pentru a comunica, a informa, a crea și a dezvolta noi conexiuni!

E momentul potrivit să pornești un newsletter – planifică, gândeste cum ai putea beneficia de email marketing și începe să comunici!Fă networking! La maxim!

⇒ Cu alți fotografi – Asociația Fotografilor Profesioniști de Nuntă din România e locul perfect pentru asta! Și bineînțeles, grupul de Facebook WEDDCAMP Community e un loc în care poți găsi soluții la o grămadă de probleme.

⇒ Cu alți furnizori – știi pozele alea pe care le așteaptă furnizorii de la tine de luni de zile? Poate reușești măcar acum să le trimiți și lor. Nu uita să faci link către condițiile de folosire a fotografiilor tale, dar fi fair. Ca să nu zic că le poți oferi și lor diverse cadouri digitale pentru a-i ajuta în promovare. Iar tot ce poartă sigla ta și mențiunile tale reprezintă oportunități mari de co-promovare!

⇒ Cu alți cunoscuți de ai tăi care au și ei afaceri – un grup de lucru restrâns cu oameni din domenii diferite care își pun experiența laolaltă și caută împreună soluții pentru fiecare dintre membri e de neprețuit! Sprijinul reciproc multidisciplinar e o resursă gratuită (mă rog, fiecare vine cu partea sa de timp) care poate fi extrem de valoroasă!

Plus că altfel treci printr-o criză cu alții alături!

Un astfel de grup îți poate valida orice idee, te poate critica în mod constructiv înainte să te faci de râs public, îți poate confirma că greșești atunci când îți apreciezi postura și vocea intr-o înregistrare video 🙂)

Sfatul meu e ca acest grup să fie din domenii diferite – cu alți fotografi poate ai rețineri fiindcă sunteți concurenți sau pur și simplu nu aveți cum explora suficient teritoriu datorită experienței similare, limitate la același domeniu.

Orișicât, în toate workshopurile și prezentările pe care le-am ținut pentru fotografi am făcut aceeași sugestie – oricând te inspiri, încearcă să o faci din alt domeniu! Toată lumea urmărește grafica, marketingul, posingul, abordarea altor fotografi – caută să fii diferit! (Mi-ar plăcea să zic că mie mi-a ieșit, dar nu e cazul – am eu destul de lucru în propria grădină, nicio grijă 🙂)

Apropo de colaborări, acum mai mult ca niciodată poate fi de folos barterul!

Vezi cu cine poți face schimb de servicii într-o perioadă în care banii vor circula mai greu! Asta nu înseamnă să fotografiezi o nuntă pentru serviciile de stomatologie prestate de mire, dar hei, cine știe cât durează criza asta și cât de tare ne infundăm! 🙂

În cadrul Asociației Fotografilor Profesioniști de Nuntă din România am propus o secțiune în care fotografii să își listeze abiilități disponibile comunității, servicii pe care sunt dispuși să le presteze contra-cost, gratuit sau în sistem barter altor membrii ai Asociației!

Dacă cineva are nevoie să-și pună la punct site-ul și e dispus să se ofere cuiva la schimb servicii de print sau orice altceva, e o soluție win-win! În plus, unii fotografi au afaceri în alte domenii, deci cine știe ce schimburi și ce sprijin reciproc poate ieși din asta!

O altă idee: poate e cazul să dai drumul unui proiect personal!

Are legătură cu marketingul? Poate avea, dacă vrei tu să aibă!Din nou, cel mai bun punct de plecare și cea mai bună inspirație e poate deja în portofoliul tău (cel de fotografie de nuntă sau cel personal) – poți alege din fotografiile făcute deja și să pui bazele unui portofoliu de fine-art sau de fotografie de produs sau de lifestyle.

Ai deja câteva fotografii cu prăjituri din cofetăriile din Brașov, de exemplu? Fă planul și cum se ridică interdicțiile, completează colecția – cu articole de genul ”Cele mai gustoase prăjituri din cofetăriile din Brașov” puse pe un blog personal, îți poți deschide porțile către conținut editorial (foto, video, text) plătit de cofetării, fotografie de produs, guest blogging pe platforme de turism etc.

Apropo, dacă te pricepi (sau dacă te educi să te pricepi, cum ziceam), guest blogging-ul îți poate aduce o mulțime de beneficii, iar nevoia de conținut este și va fi în continuare foarte mare. De conținut de calitate!

Un ultim sfat: dacă tot e vreme de stat în casă, educație etc. ia în calcul posibilitatea de a te educa rapid într-un domeniu cu ajutorul unui expert. Indiferent de domeniu. Poate ai nevoie doar de consultanță într-o problemă specifică. Poate ai nevoie de niște coaching mai consistent pe termen mediu. Poate e momentul să îți cauți un mentor pe care să îl ai alături pe termen lung. Acum poate fi momentul să faci research și să iei decizii în acest sens.

Nu ai o scuză bună în faptul că nu știi să faci una sau alta. Vezi ce blocaje ai, unde te împotmolești și poate cineva e potrivit să te ajute să depășești anumite limite (reale sau închipuite). Nu aștepta ca cineva să ia din timpul personal sau al familei sale gratuit pentru a-ți rezolva ție o problemă, dar poate găsești soluții adaptate vremurilor în așa fel încât să fie ok pentru toată lumea. În cel mai rău caz, te descurci singur/ă cu Google și Youtube, dar probabil în alt ritm. Totul depinde de câtă motivație ai!

Nu încerca să înveți strict prin imitație – pune întrebări celor pe care îi urmărești! Poate presupunerile tale sunt greșite atunci când analizezi ce fac, cum fac, de ce fac într-un fel sau altul! Fiecare fotograf are contextul lui, e la un anumit nivel față de al tău, prioritizează o activitate sau alta – riscul să tragi concluzii greșite imitând pe ascuns pașii făcuți de altcineva poate fi un drum înfundat!

Dacă crezi că îți sunt de folos, am pornit luna asta un newsletter dedicat fotografilor cu resurse care țin de marketing, productivitate și de dezvoltare personală (pentru mine sunt toate legate unele de altele) la care te poți abona gratuit.

Dacă ai și tu propuneri pentru colegii de breaslă în ceea ce privește criza asta, lasă un comentariu în subsolul articolului.

În rest, să fim cu toții sănătoși și să trecem cu bine peste încercarea asta! Stay safe, Stay away, #stamacasa !

Și dacă s-o putea și o fi oportun, #nevedemlaweddcamp și anul ăsta!

Acest articol a stat și la baza unui LIVE susținut de f64 și moderat de Marius Tudor. Îl puteți urmări mai jos:

Ai urmărit Self Marketing 2.0 – Cum ne promovăm și cum reușim să fim activi online în perioada de criză – episod din seria PhotoTalks, proiect realizat și susținut de F64 în colaborare cu WEDDCAMP? Îți recomandam următor-ul kit pentru live-uri și podcasturi.

  1. Godox LD500C Lampa LED Bicolora 3300-5600K
  2. Manfrotto Pixi Evo – Minitrepied Foto
  3. Audio-Technica AT2020USB+ Microfon Condenser pentru Studio USB
  4. Sony Alpha A6300 Aparat Foto Mirrorless Kit Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS
  5. Soundsation ST-50M Brat Articulat Microfon cu Cablu USB
  6. Godox LA300 Air Cushion – Stativ de Lumini Pneumatic 3m
Lampa Godox LD500C 01Manfrotto Pixi Evo Minitrepied Foto 1Microfon USB Audio Technica AT2020USB
Sony A6300Soundsation ST 50M Brat Articulat Microfon CabluGodox LA300 Air Cushion Stativ de Lumini Pneumatic 3m

Facebook Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

This website is using cookies. By using www.weddcamp.com, you agree to the use of our cookies.