5 INVESTIȚII PENTRU STUDIO ÎNAINTE DE ȘEDINȚELE FOTO DE CRĂCIUN LA CARE NU TE-AI FI GÂNDIT ÎN 2019

Pandemia de COVID-19 și restricțiile impuse au schimbat modul de lucru al tuturor fotografilor. Fie că e vorba de evenimente, fie că e vorba de fotografie de studio, cu toții a trebuit să ne adaptăm și să ne reorganizăm pentru a ne continua activitatea. Inclusiv percepția clienților s-a schimbat.

Dacă vorbim despre o vizită la studio, e posibil ca modul în care va igenizati și sterilizați spațiul de lucru să facă diferența în alegerea lor. Luptăm cu un inamic invizibil, iar eforturile în a oferi un spațiu curat si steril sunt mari. Iată mai jos 5 lucruri la care nu v-ați gândit că le veți avea în studio pentru ședințele de Crăciun din 2020:

1. LAMPĂ UV PENTRU STERILIZAREA AERULUI

Ce trebuie să știți înainte de a folosi în studio o lampă UV de tipul primelor două recomandate mai jos. Este recomandat ca printurile, tablourile, fotografiile pe care le aveți în studio, la fel ca orice alt obiect care poate fi deteriorat de lumina soarelui, să nu fie expuse la lumina directă a lămpii. Să vă asigurați că nu aveți în studio plante vii sau că nu începeți să o folosiți înainte de a va asigura că ați eliberat spațiul pe care îl folosiți de animale de companie și plante.

Lumina UV directă, dar și reflectată, poate fi dăunătoare pentru ochi și piele, deci nu o folosiți pentru igenizare cât sunteți în același spațiu (exclus să vă dezinfectati mâinile sau alte părți ale corpului la lumina lămpii – pentru asta puteți folosi lampa UV portabilă recomandată mai jos). Sterilizați 30 de minute (timp în care să nu aveți geamurile și ușile deschise, lămpile vin cu temporizatoare), după care aerisiți timp de 30 de minute. Desigur, acest proces face că programările voastre la studio să fie făcute la cel puțin 60 de minute distanță una după cealalată. Utilizați această lampa doar după ce ați înțeles cum funcționează și cum poate fi utilizată. Recomandările de mai jos sunt pentru studiouri mici (maximum 40 mp), pentru suprafețe mai mari verificați lămpile cu putere mai mare.

Olga Vușcan, fotograf de familie, spune așa:

“Ca măsuri de siguranță, eu fac așa: în primul rând, în mod obișnuit nu fac mai mult de 1 sesiune pe zi. Acum, cu sesiunile de Crăciun, le programez la 2,5 ore, ca să pot curăța și igieniza spațiul (lampa trebuie cumpărată în funcție de suprafața încăperii în care e utilizată, iar a mea acoperă 40 mp și o las pornită 30 de minute. Când merge trebuie să nu fie nimeni în încăpere, de aceea le și programez la așa distanță de timp. Sesiunile durează între 20 și 30 minute. Dezinfectantul e pus la intrare și port mereu mască. Ei poartă masca tot timpul, cu excepția momentului în care sunt fotografiați. Nu primesc familii extinse (dacă locuiesc în aceeași casă/curte, fac excepție, dacă își doresc să participe la sesiune, dar e doar pentru bunici). Eu, de regulă, nu fac sesiuni cu familii extinse ca să nu suprastimuleze copiii. Papucii rămân la intrare – regula asta a existat mereu, și deși la sesiunile de Crăciun pun la dispoziție ținute pt cei mici până la 1 an, în acest an le spun să își aducă propriile ținute.”

În timp ce Alex Barbu spune:

Folosesc covoraș dezinfectant (sticky) la intrare, botoși de unică folosință pentru încălțăminte, dezinfectant, măști și mănuși la intrare. Noi purtăm masca și mănuși tot timpul petrecut în studio. După fiecare ședință, dezinfectarea tuturor obiectelor atinse frecvent și aerisire cel puțin 30 de minute. Am renunțat la ideea cu lampă UV deoarece afectează culorile fundalurilor pe care le avem printate pe material PVC.

Iar Bogdan Grigore folosește:

Filtru de aer cu UV pornit în timpul ședinței foto – Alecoair P40, Uv + aerisire neapărat după Uv + mop cu dezinfectant. În rest zâmbete și voie bună.

Delta LAMPĂ UV-C BactericidĂ cu Ozon pentru Sterilizarea Aerului – 40 MP

LampĂ bactericidĂ cu dublĂ sterilizare Ultraviolete ȘI Ozon 38W – 40 MP

Lampă UVC profesională EasyPix, 5W, pentru orice suprafață, USB, portabilă

2. TERMOMETRU NO TOUCH

Modul în care igenizati și sterilizați studioul poate face diferența în fața clienților care vă calcă pragul pentru ședințe foto, iar un termometru digital no touch poate adăuga încredere. Investiția nu e mare, găsiți produse de genul și sub 100 de lei si peste dar, cu siguranță, e bine de avut unul.

Termometru electronic non contact

Termometru Digital, InfraroȘu, Non Contact

Termometru digital-infraroșu No-contact, pentru frunte

3. MOP CU ABURI

Un mop cu abur nu e neapărat o investiție la care nu v-ați fi gândit anul trecut. Orice studio care se respectă ar fi trebuit să aibă unul deja. Dacă nu există, găsiți unul bun începând de la 270 de lei, pe care să-l folosiți începând de la 90-95 de grade.

4. MĂȘTI ȘI BOTOȘI DE UNICĂ FOLOSINȚĂ

Măștile au devenit parte din viața noastră recentă și sunt obligatorii atât la interior, cât și afară. E bine să aveți 3-4 cutii la studio dacă aveți un flux mare de clienți, mai ales pentru cei care uită să aducă una. Găsiți măști de unică folosință la 12 lei / 50 de bucăți si puteți comanda maximum 2 cutii pe Lensa, iar botoși de unică folosință de la 17 lei un set de 100 de bucăți.

5. SANITIZER

E bun oriunde, la intrarea în studio, pe birou, acolo unde țineți albumele și materialele de prezentare pe care clienții voștri le pot viziona, la toaletă. Desigur, însoțit de încurajări călduroase pentru a fi utilizat.

Stay safe!

Facebook Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

This website is using cookies. By using www.weddcamp.com, you agree to the use of our cookies.