Fotografi de nuntă pe timp de pandemie [SURVEY – noiembrie 2020]

Nu-i un sondaj despre capra vecinului, ci despre cum ne-a mers nouă, fotografilor de nuntă în anul de grație 2020, anul COVID, anul în care am experimentat statul în casă, distanțarea fizică, am învățat să ne spălăm pe mâini și să ne obișnuim cu masca. Dar am și învățat cât de importante și de valoroase sunt o îmbrățișare și-o strângere de mână, să prețuim o ieșire la masă cu familia și cu prietenii, să ne dăm seama cât de fragili suntem.

Într-un an în care Facebookul și Instagramul au răsuflat ușurat și au luat o pauză de la toate fotografiile de nuntă care ne inundau feed-urile weekend de weekend (scriu asta din perspectiva fotografului de nuntă care urmărește mulți fotografi), înlocuite fiind de fotografii cu mâncare, cu animalele de companie, cu fotografii foarte personale în general, ne-am trezit cu toții amenințați de perspectiva sumbră a lipsei de siguranță într-un viitor care n-arăta (și încă nu arată) deloc colorat, ci mai degrabă gri.

Mulți dintre noi ne-am trezit cu planurile date peste cap. Obișnuiți cu un stil de viață, a trebuit să ne adaptăm pe parcurs. Așa cum arată rezultatele altor sondaje pe care le-am făcut în comunitatea WEDDCAMP de-a lungul timpul, nu toți fotografii de nuntă sunt fotografi full-time, adică nu-și câștigă existența doar din fotografie. Dacă în ianuarie 2020 procentul fotografilor full-time era un pic peste 70% (71.4% mai exact), la început de noiembrie 2020, așa cum o arată ultimul nostru survey, procentul fotografilor full-time a scăzut la 62.4%, semn că o parte dintre noi s-a reprofilat (unii și-au găsit job-uri, alții își încearcă norocul în alte domenii).

Cum restricțiile au fost cele pe care le știm, nici nu era de așteptat că o să putem să fotografiem prea multe evenimente, așa că 85.8% dintre noi a fotografiat în medie mai puțin de 5 nunți în 2020, dar a contractat și va avea mai mult de muncă in 2021 (evenimente reprogramate plus alte contracte semnate).

Mai departe, ce va fi, cum va fi, nimeni nu știe. Putem doar să ne pregătim psihic, să fim optimiști și să încercăm să rămânem sănătoși! 🍷 🍷 Pentru un 2021 cel puțin la fel de bun ca 2019!

Vă mulțumim tuturor celor 359 de fotografi care ați dat curs sondajului. Dacă nu ați completat și vreți să fiți parte a acestui survey, dați click pe butonul de mai jos.

Vezi aici cele mai bune oferte de Black Friday! În plus, ne-a șoptit un graur că F64 va fura startul anul ăsta și va începe BF mai devreme, adică pe 11 noiembrie seara.

Facebook Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

This website is using cookies. By using www.weddcamp.com, you agree to the use of our cookies.