Nu geanta foto il face pe fotograf! Geanta foto a lui Fabio Mirulla

featured fabio mirulla

Fabio Mirulla este unul dintre vorbitorii WEDDCAMP 2017, conferinta dedicata fotografilor de nunta din estul Europei ce va avea loc la Mamaia intre 2o si 21 iunie 2017 si va tine si un workshop de o zi, pe 22 iunie. Am fost curios sa aflu ce se regaseste in geanta lui foto. Inainte de toate, vreau sa specific ca mie imi place zicala “Nu geanta foto il face pe fotograf” si sunt de parere ca EXIF-ul sau faptul ca tonurile de negru lovesc izbitor marginea histogramei sunt informatii prea putin importante in fotografia de nunta. Daca erati curiosi care e formula modificarii liniare a contrastului, iat-o:formula modificarii liniare a contrastului

Daca o stia cineva sau daca cineva s-a preocupat sa o stie, mana sus! 🙂

Sa revenim la geanta lui Fabio! Fabio spune ca in spatele creativitatii sale nu sta ce are in geanta, ci modul in care foloseste ce detine in geanta foto.

Fabio foloseste un Canon 5D Mark IV, camera lui principala, si marturiseste ca da foarte rar jos 35-ul de pe camera (Canon 35mm f/1.4 L).

Canon 5D Mark III este a doua lui camera si tine pe ea, in ziua nuntii, fie un Canon 24mm f/1.4 L, fie un Canon 135mm f/2 L.

Canon 35mm f/1.4 L: lentila lui de baza. 80% dintre cadrele lui de nunta sunt trase cu aceasta lentila.

Canon 24mm f/1.4 L: este singura lui lentila wide si marturiseste ca o foloseste de cele mai multe ori pe ringul de dans si in locurile stramte.
Fabio Mirulla geanta foto
Canon 135mm f/2 L: este una dintre lentilele lui preferate pentru ca are o cromatica deosebita. O foloseste des la sedintele foto.
Canon 85mm f/1.8: este ultima lentila pe care a achizitionat-o pentru ca si-a dat seama ca nu are o lentila de mijloc intre 35 mm si 135 mm si e de parere ca e o lentila mult peste pretul de achizitie.

Samyang 500mm f/6.3: O lentila foarte lunga pe care o foloseste extrem de rar, pentru anumite cadre creative, atunci cand vrea sa detaseze foarte bine subiectul de background.

2x Canon speedlite 600ex-rt: Fabio iubeste lumina naturala si o prefera inaintea luminii de flash, pe care o foloseste foarte rar, in anumte situatii creative si pe ringul de dans.

Yongnuo YN-E3-RT speedlite transmitter: o buna alternativa la transmitter-ul de la Canon, il ajuta sa-si seteze foarte repede flashurile si sa le declanseze.

Strap conceput manual special pentru el. A incercat diferite variante in ultimii ani, dar strap-ul pe care il foloseste acum i se pare cel mai bun.

Cu Fabio ne vedem la WEDDCAMP!

Nota de subsol: Despre geanta foto o sa discutam mai multe la Wedding Photography 360º – WEDDCAMP Winter Session la Bran intre 21-24 februarie unde impreuna cu restul echipei WEDDCAMP vom tine un workshop 4-in-1: 4 zile de workshopuri de cate o zi (8+ ore) care ating toate aspectele unui business in fotografia de nunta. Eu si Gabriela vom vorbi despre fotoreportajul de nunta, storytelling si lumina, dar si despre pasii pe care i-am urmat ca sa avem un business de succes. Mai sunt 4 locuri libere!

Facebook Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

This website is using cookies. By using www.weddcamp.com, you agree to the use of our cookies.